Hjælpemidler

Til at forebygge og afhjælpe dårlig ryg, kan man anskaffe forskellige hjælpemidler. Hvis man har dårlig ryg, kan man fx anskaffe sig en god seng, der støtter ens ryg, og man kan få en stol eller bold, der er med til at styrke ryggen og afhjælpe rygsmerter.

 

 

Den rigtige seng:

Sundhedsstyrelsen anbefaler fx, at man har en god seng. En god seng, er en seng, der støtter en på den rigtige måde. Det drejer sig fx om sengebunden, madrassen, hovedpuden, dynen, hoved og ben i den rigtige højde og sovestillingen. Man kan læse om på nettet, hvad man skal være opmærksom på, ved sin seng, hvis man vil undgå eller afhjælpe dårlig ryg.

 

 

Den rigtige siddestilling:

Til at forebygge eller afhjælpe dårlig ryg, har ens siddestilling meget at sige. Hver dag sidder man ned i alt for mange timer, hvilket ryggen slet ikke har godt af. Specielt også fordi, at alt for mange sidder forkert med deres ryg, hvilket giver smerter i ryggen. Til at hjælpe en med, at sidde korrekt med sin ryg, kan man få forskellige stole. Man kan fx anskaffe sig en Back app, der er en stol, der hjælper en med, at sidde rigtigt. Samtidig går stolen ind og træner og styrker ens balance. Back app soten går også ind og forebygger rygsmerter. Så hvis man har problemer med dårlig ryg, er det en god idé, at anskaffe sig en stol, der er god for ryggen.

Til at få en korrekt siddestilling, kan man også sidde på en bold. Det kan dog godt være udfordrende i starten at sidde på en bold, holde balancen og samtidig koncentrere sig om at udføre sit arbejde eller det man nu er i gang med.

Man kan også anskaffe sig et hæve-sænkebord, hvor man så kan veksle mellem at stå op og sidde ned og arbejde. Dette er også meget sundere for ryggen end at sidde ned hele dagen. Hæve-sænkeborde kan købes fra ny, eller man kan finde dem i den blå avis.    

Design By Filips Design | Delivered By JL Support